martes, 18 de octubre de 2011

Un pas endavant: Els mestres, autoritat pública



Fa uns anys era impensable alçar la veu a un professor, i encara menys alçar-li la mà. Ara, però, sembla que això ha canviat: en les darreres setmanes hi ha hagut tres casos d'agressió a professors per part dels pares dels seus alumnes aquí a Catalunya. Males notícies que posen de manifest la pèrdua d'autoritat dels professors.

Per intentar minimitzar la gravetat de la situació, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar la setmana passada que durà a terme un projecte de llei per donar als professors el rang d'autoritat pública. Això vol dir que els professors estaran protegits per un article del Codi Penal que preveu penes més dures que les que s'apliquen en casos d'agressions a altres ciutadans. Actualment, només els directors de les escoles són autoritat pública, mentre que els professors són simplement autoritat docent. 

Probablement això no farà que els mestres recuperin el respecte que mereixen, però, com a mínim, aquest projecte fa una crida al civisme i un pas endavant en la protecció dels mestres.

Esperem que el resultat no sigui el d'aquesta imatge que ens oferia "Risto el rondinaire" al seu bloc...




No hay comentarios:

Publicar un comentario