jueves, 13 de octubre de 2011

Obstacles: 35 milions de nenes no van a l'escola

Foto: Diarioresponsable.com

35 milions de nenes segueixen avui en dia sense escolaritzar i una de cada quatre dones al món no saben ni llegir ni escriure. Aquestes són les principals conclusions a les que arriba l'informe "Hagámoslo bien" de la Campanya Mundial per l'Educació, un organisme creat arrel de l'aprovació dels Objectius del Mil·lenni de l'ONU. 

Ho publicava ahir el diari El País, que recollia les declaracions de Leticia Silvela, coordinadora d'Entreculturas:  "La crisi no pot ser utilitzada com a excusa per no invertir en educació, perquè sí que hi ha diners per a altres coses". L'informe, de fet, pretén donar un toc d'atenció per tal que no s'utilitzi la crisi com a excusa per a invertir menys en educació, tal com està passant a molts llocs. 

Altres dades que subratlla l'informe són que en 47 dels 54 països d'Àfrica les nenes tenen un 50% menys d'oportunitats d'accedir a l'educació secundària. Així mateix, destaca la importància que els països donants adquireixin 'compromisos ferms' i que organitzacions com el Fons Monetari Internacional adoptin polítiques sensibles a la perspectiva de gènere.

En la presentació d'aquest informe, Alberto Casado, memore de l'ONG Ayuda en Acción, va lamentar que en temps de crisi l'educació s'entengui com una despesa i no pas com una inversió.

Mentre això segueixi sent així, és molt probable que ser dona continuï sent un obstacle per accedir a l'educació. 

Foto: ElPaís.com



No hay comentarios:

Publicar un comentario