miércoles, 26 de octubre de 2011

Actualitat: Ensenyament demanarà una revisió de l'Informe Pisa de Catalunya


Fa unes hores hem sabut que Ensenyament demanarà que es revisi l'enfocament i els resultats de l'informe Pisa del 2009 a Catalunya. La consellera Irene Rigau ho demanarà al Consell Superior d'Educació perquè, segons va denunciar ahir el catedràtic d'Educació Comparada de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Ferrer, l'informe del 2009 no va incloure 150 alumnes repetidors, immigrants i de tercer d'ESO que s'haurien d'haver examinat. Si això fos així, els resultats no haurien millorat tant respecte el 2006 com es va creure en un principi. 

El catedràtic Ferran Ferrer va presentar ahir en roda de premsa una avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya, basant-se en l'Informe Pisa 2009, de la Fundació Bofill. L'Informe Pisa del 2009 constatava una millora en els coneixements adquirits pels alumnes de 15 anys respecte els dels informes del 2006 i 2003, especialment pel que fa a la comprensió lectora. Però, segons l'estudi de la Fundació Bofill, si bé l'any 2006 els alumnes immigrants representaven el 9,5% de la mostra, ja que eren l'11,9% del conjunt del sistema educatiu, el 2009 es va limitar a l1,2% aquesta mostra, mentre que eren un 17,5% del total. A més, dins de la mostra hi havia més alumnes de quart d'ESO que no pas de tercer, i cal tenir en compte que, tot i que tots tenen igualment 15 anys, els del darrer curs acostumen a tenir més coneixements adquirits. 

Rigau ha dit avui a la clausura del seminari "Pirineus Formació Professiona" que el seu departament està "molt més a favor de publicar les grans oportunitats" que aporta el sistema educatiu català als nouvinguts "que en assenyalar les desigualtats". 


No hay comentarios:

Publicar un comentario