miércoles, 19 de octubre de 2011

Actualitat: Impactes de les universitats públiques catalanes a la societat


En una època on la crisi econòmica està comportant retallades en àmbits com l’educació, l’Associació Catalana d’UniversitatsPúbliques (ACUP) va publicar el dilluns passat un informe defensant la importància d’aquestes en el progrés d’una societat. En un acte on hi van ser presents el ministre d’educació, Ángel Gabilondo, i el conseller d’economia i coneixement, Andreu Mas-Colell, L’ACUP va posar de manifest l‘eficiència dels estudis universitaris i el seu valor d’inversió social.

L’estudi Impactes de les universitats públiques catalanes a la societat “fa un recorregut extens sobre la repercussió directa i indirecta de l’activitat que les universitats públiques catalanes tenen en la societat i l’economia de Catalunya”, com s’afirma al seu propi portal web. Us enllacem l’estudi sencer, però també us volem destacar algunes de les conclusions que se’n extreuen:

-       Cada euro invertit en la universitat retorna 1’88 € a la societat.

-       Els beneficis directes i indirectes de les universitats catalanes representen el 0,6% del PIB de Catalunya.

-       El 60% de la producció científica catalana té lloc a les universitats.

-  El 80% dels alumnes universitaris de Catalunya no reben beca d’estudis ja que el sistema universitari només inverteix un 8,2% de la despesa en educació en aquest apartat. Mentre que la mitjana als països de l’OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic) sobrepassa el 17%.



No hay comentarios:

Publicar un comentario