miércoles, 21 de diciembre de 2011

Actualitat: Cap a un batxillerat de 3 anys



Aquesta setmana ha estat marcada per la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. Un nou executiu que modificarà, per enèsima vegada la llei d'educació. Aquí a La Pissarra 2.0 ja us vam explicar els principals punts que portava el programa electoral del PP i avui volem repassar breument els primers apunts que va indicar Rajoy en matèria educativa durant el debat d'investidura. Tot en un dia en què es coneixerà el nom de la persona que s'encarregarà del Ministeri d'Educació. 

La proposta més destacada durant el discurs de Mariano Rajoy va ser la voluntat d'implementar un batxillerat de 3 anys. El nou líder de l'executiu es va limitar a enunciar la seva idea, que passa per allargar un curs més l'actual batxillerat amb l'objectiu de millorar els índex de rendiment escolar. El que no va explicar Rajoy és d'on s'ha de treure aquest curs, si escurçant un any l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o posposant l'entrada a la universitat fins els 19 anys. Tot fa indicar, però, que la idea del PP va més encaminada en la primera alternativa.

El plantejament passaria per separar els alumnes als 15 anys després de tres cursos d'ESO. A partir d'aquí es dividirien ja en les diferents especialitats de batxillerat i Formació Professional (FP). Un detall important, amb tot, és el fet que el PP pretén mantenir l'obligatorietat en els estudis fins els 16 anys. Així doncs, els alumnes estarien obligats a cursar el primer any de batxillerat o FP.

Altres propostes que vol introduir el nou executiu i que s'aniran concretant amb el temps són la llibertat en l'elecció del centre educatiu, potenciar el bilingüisme castellà-anglès - trilingüisme en el cas de les Comunitats Autònomes amb llengua pròpia cooficial i canviar el sistema d'oposicions per als professors entre d'altres mesures que anirem coneixent els propers dies.

1 comentario: