miércoles, 14 de diciembre de 2011

Actualitat: Els professors de la UAB es tanquen contra les retallades



El comitè d’empresa del personal docent i investigador (PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha decidit tancar-se aquest vespre- i durant tota la nit- al rectorat de la UAB per exigir a l’equip de govern que no promogui més retallades en plantilla docent de la universitat. De fet, demà dijous està previst que el govern, reunit en una reunió del Consell de Goverrn de la UAB, aprovi un pressupost amb una retallada d’uns 11 milions d’euros en despeses de personal.

La UAB s’ha vist obligada a efectuar aquestes retallades degut al descens dels dinersque rep de la Generalitat. Per aquest any, la universitat ha rebut 34 milions menys que el passat 2010, i es preveu que l’any vinent el pressupost es redueixi un 16 %. Com a conseqüència d’aquesta proposta de pressupost, el pla d’ajust de despesa del PDI, que l’equip de govern ha preparat, preveu l’eliminació de places de professor i personal d’investigador, que suposarà un estalvi de 6,8 milions. També s’estalviarà 1,5 milions d’euros augmentant la càrrega docent en 100 hores.

Per aquest motiu, a més de la tancada prevista a partir de dos quarts de vuit del vespre, el comitè ha convocat una assemblea general de professorat de la UAB dijous a dos quarts de deu del matí, a l’edifici del Rectorat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario