viernes, 16 de diciembre de 2011

Família: Llibres per educar en família (II)

Fa unes setmanes en aquesta secció us recomanàvem un parell de llibres per educar en família. Avui us presentem dos llibres més que poden donar un cop de mà a tots els pares i oferir-los un moment de reflexió al voltant de l'educació dels seus fills.


En primer lloc, us recomanem “100 suggeriments per educar dins de la família”. És un llibre de Muro Valenciano Oller que parla sobre la importància de cuidar l'educació dins de la institució familiar. L'objectiu del llibre és demostrar la importància que té la cura dels nens entenent-la no com una necessitat dels infants, sinó com un plaer: el plaer d'apropiar-se d'un rol i viure'l amb delit. Aquesta actitud és fonamental per afavorir la maduració emocional dels infants i adolescents.






En segon lloc, us volem presentar el llibre “Ser padres, hoy: en busca del sentido común”, de Purificació Biniés, que parla de la crisi de l'autoritat paterna. L'autora postula que actualment no hi ha un equilibri entre l'autoritat paterna inqüestionable de la bufetada i el pare “guai”, modern i simpàtic. Adverteix dels perills que els nens no siguin conscients que hi ha límits perquè els pares prefereixen estalviar-se els plors dels nens que no pas dir-los un “no” rotund. Es tracta d'un llibre que explora alguns dels temes més conflictius entre pares i fills, com ara Internet i les xarxes socials, i d'altres de tabú, com ara el sexe. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario