martes, 13 de diciembre de 2011

Un pas endavant: Edificis per l'educació (II)

The Green School (Bali, Indonèsia)


Avui reobrim la secció 'Edificis per l'educació'. Després de la primera entrada, recuperem aquesta sèrie on us seguim mostrant una col·lecció d'algunes de les construccions educatives més espectaculars i eficients d'arreu del món. L'exemple del qual avui us parlem és si més no, especial. Es tracta d'una escola indonèsia que destaca pel seu estil sostenible i de respecte per la naturalesa: The Green School. 

Aquesta escola verda de Bali està construïda íntegrament amb bambú. De fet, és l'edifici de bambú més gran del món - es van precisar 7 quilòmetres d'aquest material per construir-lo-. A l'interior dels seus 2.000 metres quadrats només hi podem trobar material reciclable. Tot en un centre educatiu que funciona, és clar, amb energia solar. The Green School, a més, està totalment envoltada de naturalesa, fet que es fa notar ja que l'escola no té parets i està oberta literalment a l'exterior. 

Aquest excepcional edifici serveix de vehicle a un sistema educatiu particular i es que l'escola verda de Bali té per objectiu que els seus alumnes es formin en els valors de l'ecologia i un estil de vida sostenible. Bona mostra d'aquesta filosofia la trobem en el fet que els seus estudiants, més enllà de cursar les assignatures clàssiques com història, ciència o llengües, s'encarreguen del manteniment d'un hort ecològic que alimenta diàriament a 400 persones. 


Parlant dels alumnes, en aquest centre indonesi hi estudien 200 nens i nenes de fins a 25 països diferents. En aquest sentit, cal apuntar que només un de cada quatre estudiants és originari de Bali, la resta prové dels cinc continents. Ara els promotors d'aquesta escola a Indonèsia volen aprofitar el seu èxit per exportar el model a altres indrets del món. 

En resum, aquesta extraordinària construcció ens fa reflexionar sobre un altre estil educatiu. Un model en què els estudiants aprenguin a interactuar de forma responsable amb l'entorn i el medi ambient, un model.


No hay comentarios:

Publicar un comentario