jueves, 15 de diciembre de 2011

Obstacles: Joves sense estudis ni feina

                        


Avui us recomanem el reportatge que va emetre el programa 30 Minuts aquest dilluns. Es titula "Assignatures pendents", i es centra en el col·lectiu de joves d'entre 18 i 24 anys que van decidir deixar els estudis, sense ni tan sols acabar el graduat en ESO, que actualment no tenen feina i que és difícil que en trobin en el context de crisi econòmica que vivim. Els joves que apareixen al reportatge, però, intenten recuperar el temps perdut i s'han inscrit al Programa Suma't, un projecte subvencionat per la Generalitat i pel Fons Social Europeu que té com a objectiu formar i inserir laboralment els joves, a més d'incentivar-los perquè finalitzin el graduat en ESO a través de l'Institut Obert de Catalunya. 

Al llarg d'aquest reportatge, que es va començar a rodar al juliol i s'ha acabat aquest setembre, veiem els protagonistes en les seves entrevistes de feina i els seguim en els seus primers dies de treball. Tot plegat incita a la reflexió i podria donar lloc a un llarg debat. Ens semblen força interessants les qüestions en què el bloc Debats Sert ens convida a fixar-nos i ens proposa debatre. 

En un moment en què l'atur juvenil és del 48% a l'Estat Espanyol, i en què més de 150.000 joves a Catalunya ni estudien ni treballen (els anomenats ni-ni), "Assignatures pendents" demostra la importància de la formació en temps de crisi.


No hay comentarios:

Publicar un comentario