jueves, 17 de noviembre de 2011

Obstacles: 17-N, vaga i manifestacions estudiantils

                 

Aquesta tarda milers d’universitaris catalans s’han manifestat pels carrers del centre de Barcelona en protesta per les retallades del govern de la Generalitat. Els joves s'han concentrat a la plaça Universitat i després de recórrer el carrer Pelai, han baixat per la Rambla per enfilar fins a la plaça Sant Jaume, abans de pujar Via Laietana i acabar a la plaça de Catalunya. La manifestació ha estat presidida per una pancarta amb el lema L'educació és el futur. Defensem-la. Durant la protesta els estudiants han cantat consignes contra les retallades i han denunciat que el govern vol augmentar les taxes i dur a terme acomiadaments amb l’objectiu de “privatitzar” les universitats.

La manifestació ha estat el punt final de la jornada de vaga d’estudiants, treballadors, personal administratiu i professors d’aquest dijous a les universitats de catalanes. Aquesta ha estat convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), coincidint amb el Dia Mundial de l’Estudiant. Ha estat seguida de manera desigual entre la comunitat educativa, amb menys afluència d’estudiants del que és habitual, però amb la majoria de les facultats obertes. 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat el centre que més ha seguit la vaga, ja que pràcticament no hi ha hagut activitat a les principals facultats. En canvi, a la Pompeu Fabra (UPF) hi ha hagut una normalitat gairebé absoluta al llarg del matí. Durant tot el dia, a més, els estudiants han tallat la circulació en diversos punts estratègics com l’Avinguda Diagonal, la plaça Francesc Macià, el carrer Balmes, la Gran Via o els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).  





No hay comentarios:

Publicar un comentario