miércoles, 2 de noviembre de 2011

Actualitat: Protocol per detectar la dislèxia a les aules


Ensenyament va presentar la setmana passada un protocol de detecció de la dislèxia per als professors catalans. Es tracta d'un document elaborat juntament amb el Col·legi de Logopedes de Catalunya que té com a objectiu la detenció precoç de la dislèxia entre els alumnes des dels sis anys fins a Batxillerat i Formació Professional.  Així mateix, aquest protocol, que s'emmarca dins del pla de lluita contra el fracàs escolar, té com a objectiu la promoció de l'atenció als alumnes amb dislèxia. 

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va recalcar aquest divendres que sovint la gravetat de les dificultats amb què es troben els alumnes dislèxics depèn de la qualitat i la precocitat amb què s'hagi tractat l'alumne. És per això que la detecció precoç és clau per evitar el fracàs escolar. 

La dislèxia és un trastorn de l'aprenentatge i aquells que la pateixen tenen problemes en la lectura i l'escriptura. Les primeres manifestacions de la dislèxia acostumen a presentar-se als dos anys associades a trastorns fonològics, que es mostren amb una mala vocalització. Segons alguns estudis, aquest trastorn de l'aprenentatge afecta actualment entre el 4% i el 10% de l'alumnat. 

Demà, a la nostra secció "Obstacles", tractarem la dislèxia a fons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario