miércoles, 23 de noviembre de 2011

Actualitat: La Comissió Europea proposa augmentar el pressupost pels Erasmus


La Comissió Europea ha proposat avui augmentar un 70% el pressupost pels programes de mobilitat, entre els quals hi trobem la beca Erasmus. En una roda de premsa, la comissària europea d'educació, Andrula Vasilíu, ho ha justificat per la necessitat d'invertir en educació i formació en temps de crisi per generar crexiement i ocupació.

La iniciativa s'engloba dins del marc pressupostari per Educació, Formació, Joventut i Esport proposat per la Comissió Europea, que compta amb un pressupost total de 19.000 milions d'euros. Dins d'aquest paquet hi destaca la beca Erasmus. Si bé fa uns mesos moltes veus apuntaven que la crisi obligaria a retallar els Erasmus, avui s'ha confirmat que no només es renuncia a minvar el pressupost, sinó que s'aposta per augmentar-lo considerablement. Això suposaria passar dels 2.800 milions d'euros que s'han destinat als Erasmus en sis anys als gairebé 5.000 milions d'euros en el període 2014-2020. 

Malgrat que la decisió final l'hauran de prendre el Parlament Europeu i els Estats Membre, el portaveu comunitari d'Educació, Dennis Abbott, ja va dir aquest cap de setmana a Rac1 que era molt probable que s'aprovés la petició de la Comissió Europea, en tant que és imprescindible invertir en educació per sortir de la crisi. 

L'augment del pressupost pels projectes de mobilitat l'hem d'entendre com una molt bona notícia si tenim en compte que Espanya va ser el tercer país de la Unió Europea que més es va beneficiar dels programes europeus de mobilitat i educació l'any passat, amb un total de 62.500 joves que van rebre beques o ajuts. 

Mentrestant, aquí a Catalunya el govern de CIU ha anunciat avui que continuaran les retallades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario