viernes, 20 de enero de 2012

Obstacles: Paradigma del sistema edicatiu

                            
Paradigma del Sistema Educativo from Pseudociencia Monetaria on Vimeo.

Avui des de La Pissarra 2.0 us volem mostrar un atractiu vídeo produït per RSAnimate que circula per la xarxa. El seu creador és Sir Ken Robinson, un educador, escriptor i conferenciant britànic, expert en assumptes relacionats amb la creativitat, la qualitat de l’ensenyament, la innovació i els recursos humans.

En el vídeo hi trobem una interessant reflexió al voltant del paradigma del sistema educatiu actual.  Ken Robinson ens suggereix que “el sistema educatiu actual va ser dissenyat, concebut i estructurat per a una era diferent” i es que peca “d’excessiva estandardització, les escoles s’organitzen com si fossin fàbriques amb una mentalitat de cadena de muntatge quan hauríem d’anar en la direcció oposada”.

Aquest educador britànic avalua, a més, l’atractiu que té l’educació als nostres temps resumint que el clàssic argument d’estudiar molt per garantir un bon treball ja no es cap garantia en els temps que corren. Finalment, Robinson conclou la reflexió exemplificant l’excés de pensament lineal en depriment del pensament divergent amb un test que demostra que el sistema acadèmic dominant acaba per deteriorar la capacitat d’interpretació divergent dels alumnes per enfilar-los en un sentit convergent i lineal.

Sens dubte, una opinió interessant, progressista i revolucionària la que ens ofereix Sir Ken Robinson en aquest vídeo. Una reflexió que ens vol fer pensar en el paradigma del sistema educatiu actual. Vosaltres, què n’opineu?

No hay comentarios:

Publicar un comentario