miércoles, 11 de enero de 2012

Actualitat: Projecte TIC-TAC


Avui us volem comentar la notícia apareguda a El Punt Avui en què s'informa del projecte TIC-TAC, una iniciativa educativa que pretén incentivar l'aprenentatge a partir de tallers de robòtica i tecnologia. Segons expliquen els propis responsables, aquest projecte té l'objectiu "d'estimular la creativitat i l'esperit crític dels nens i nenes participants perquè esdevinguin agents del canvi. Aconseguir que les escoles seleccionades esdevinguin escoles imant, o sigui en pols d'atracció per a estudiants de tot el municipi degut a la seva excel·lència en l'àmbit tecnològic". De fet, les inicials TIC-TAC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació per Transformar l'Aprenentatge de la Creativitat) resumeixen prou bé l'esquelet bàsic d'aquesta iniciativa. 

Es tracta de tallers de robòtica desenvolupats per Udigital, un grup de recerca de la Universitat de Girona. De moment, aquest projecte s'implementarà en alumnes de cinquè i sisè de d'educació primària, a més dels estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) de dos escoles de la zona, a Girona i Salt. La idea passa per a que els estudiants es formin a partir de la construcció i programació de robots que permetin treballar diverses activitats. 

En resum, un projecte innovador i interessant aquest que se'ns exposa avui. Una manera per sortir de la rutina educativa i formar-se mitjançant altres mecanismes que permeten treballar la capacitat de ser enginyós, crític i creatiu. Aprendre amb la tecnologia, i es que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació són una realitat i més val saber comprendre els atributs que poden aportar en competència educativa. 

1 comentario:

  1. Està bé adaptar-nos bé a les TIC i si aquesta és una iniciativa més que va en aquest sentit endavant. Ara aviam si aquest projecte va a més, perquè sí és cert que només es fa a dues escoles em sembla encara poc...

    ResponderEliminar