miércoles, 18 de enero de 2012

Actualitat: Les AMPA, sense subvencions de la Generalitat


Les Associacions de Mares i Pares de Catalunya denuncien que el Departament d'Educació de la Generalitat no ha convocat els ajuts que els donava des de feia 30 anys. En conjunt, aquestes subvencions suposaven 320.000 euros, que anaven destinades a les AMPA dels col·legis públics i concertats de Catalunya. 

Segons la presidenta de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), Imma Fuyà, el govern atorgava fins ara 200.000 euros a aquesta entitat, una xifra que soposa el 30% del seu pressupost. El fet d'haver de prescindir d'aquests diners els ha obligat a tancar els programes de dinamització a diverses comarques catalanes i, conseqüentment, a acomiadar les 10 persones que els impulsaven. 

També n'ha parlat el vicesecretari de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapaes), Jesús Fernández, que ha qualificat la situació de "greu". Diu que la supervivència d'aquesta entitat està en dubte perquè, a banda de no rebre la subvenció del 2011, encara no han rebut el 60% de la subvenció prevista pel 2010. 

Tot i que preveien retallades, les AMPA no s'imaginaven que la Generalitat pogués prendre mesures tan dràstiques, i ara reflexionen sobre la possibilitat de cercar noves vies de finançament. Mentrestant, la Fapac s'ha sumat a les protestes per les retallades que han tingut lloc aquesta tarda a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, com a defensora de l'educació pública. 

1 comentario:

  1. Penso que en els temps que corren, prescindir d'aquestes ajudes és "un mal menor". Hi ha mil maneres originals de suplir les funcions de les AMPES a un cost més baix!

    ResponderEliminar